Marktinformatie

Marktinformatie

Op basis van de marktgegevens en de ruime ervaring binnen het werkveld stelt Unlimited People dat de markt van ons franchiselabel omvangrijk en financieel aantrekkelijk is om uw franchiseonderneming te starten. De feiten op een rij.

1,1 miljoen burn out clienten in Nederland

Jaarlijks ervaart 13,4% van de beroepsbevolking in Nederland burn out verschijnselen. De huidige werkzame beroepsbevolking bestaat uit ca. 8,3 miljoen mensen, dit betekent dat circa 1,1 miljoen mensen te maken heeft met burn out. Vooral onder de vrouwelijke managers en Young Professionals neemt het aantal medewerkers, dat burn out klachten ervaart, toe.

Kosten van burn outs blijven stijgen

Volgens nieuw onderzoek van TNO bleek dat in 2016 het gemiddelde aantal werkstress gerelateerd verzuim opliep naar 242 dagen. In 2015 was dit nog 236 dagen. Verzuim kosten de werkgevers veel geld, zo’n 250 euro per dag. Per burn-out maakt de rekensom al gauw 60.000 euro. Het Nederlandse bedrijfsleven kost dit volgens TNO op jaarbasis 1,8 miljard euro! Binnen 12 weken weer op de werkvloer door een begeleiding bij Unlimited People kost een werkgever maximaal 4000 euro versus de 60.000 euro gemiddeld in Nederland, en dat is dan zonder de plaatsvervangende kosten van 8 maanden uitval.

Vergoedingen door verzekeraars

De vergoedingen voor verzekeraars zijn een interessant onderdeel van het interventiespeelveld. Waar tot 2012 alle behandelingen werden vergoed, worden anno nu alleen de psychologische behandelingen vergoed. Dit staat haaks op de werkwijze van Unlimited People en juist daarom is het een kans om samen met haar franshisenemers het verzekeringswezen in beweging te krijgen en de behaalde resultaten (gemiddeld binnen 12 weken weer aan het werk) door de 3D werkwijze bekender te maken. Uiteindelijke doel, meer patiënten uit hun burn-out helpen.

Franchiseformules binnen de markt

Unlimited People heeft als franchiseformule een uniek karakter. Het heeft zich duidelijk onderscheiden van andere (franchise)formules zoals Cenzo en Tigra en (grote) marktpartijen zoals HSK (marktleider), PsyQ, Winnock, Bo-Fit en de zelfstandige coaching- en psychologische praktijken. Het merk Unlimited People is een begrip in de markt. Unlimited People maakt met haar 3D propositie (waardoor mensen met burn out klachten binnen 12 weken weer aan het werk zijn), de praktijk voor haar franchisenemers winstgevend en zorgt voor continuïteit.